Naha huntu abdi discolored? Dokter gigi ngabejaan Anjeun anu ngabalukarkeun discoloration jeung kumaha whiten huntu Anjeun!

Anjeun tiasa mendakan sagala jinis inpormasi pemutihan dina iklan sisi jalan sareng dina Internét. Kalayan seueur jinis pemutihan huntu, anu mana anu pas pikeun kuring?

Persiapan saméméh whitening huntu
Sateuacan pemutihan huntu, anjeun kedah parios heula sareng dokter gigi anjeun pikeun ngartos anu nyababkeun parobahan warna huntu, teras anjeun tiasa milih metode pemutihan anu cocog pikeun pengobatan. Pikeun metode pemutihan anu béda-béda, kadang-kadang kedah diurus heula masalah lisan, sapertos: buruk huntu anu henteu dirawat, tambalan leupas atanapi leungit, panyakit periodontal…

Ngabalukarkeun discoloration huntu
Sateuacan urang hoyong terang kumaha ngabodaskeun huntu, urang kedah ngartos naon anu nyababkeun huntu janten konéng sareng hideung:

◎ Ngawarnaan kadaharan (sapertos nginum teh, kopi, cola, anggur beureum, kari)

◎Ngudud, ngadahar pinang

◎Pamakéan jangka panjang tina mouthwash nu ngandung chlorhexidine

◎ Nalika anjeun umur, huntu anjeun konéng

◎ Kasakit bawaan atawa kaala ngabalukarkeun displasia huntu atawa discoloration

◎Salila ngembangkeun huntu, make ubar pikeun jumlah nu tangtu, ngabalukarkeun discoloration huntu: kayaning tetracycline

◎ Trauma huntu, buruk huntu atawa nekrosis pulpa

◎ Sababaraha pangisi logam, silinder, gigi palsu

Jenis pemutihan huntu
◎ Pasir blasting jeung whitening

Sandblasting nyaéta pikeun mulangkeun warna huntu ku cara "fisik". Ngagunakeun natrium bikarbonat jeung gas kuat sarta kolom cai tina mesin sandblasting dental, piagam patri jeung kokotor nutupan beungeut luar huntu dihapus, sarta warna huntu aya disimpen deui, tapi tukang huntu teu bisa whitened. Sandblasting sareng pemutihan tiasa ngaleungitkeun "noda permukaan luar" tina huntu, sapertos noda haseup, noda sirih, noda kopi, noda tea, sareng sajabana. Ieu perlu ditingkatkeun jeung métode séjénna whitening huntu.

◎ Lampu tiis / pemutihan laser

Pemutihan cahaya tiis atanapi pemutihan laser mangrupikeun metode "kimiawi" pikeun mulangkeun warna huntu. Ngagunakeun konsentrasi luhur agén whitening, dina operasi dokter di klinik, agén whitening bisa ngahasilkeun réaksi katalitik ngaliwatan sumber cahaya, nu bisa ngahontal efek whitening huntu dina waktu anu singget. Sumber cahaya anu biasa dianggo nyaéta lampu tiis atanapi laser.

◎ pemutihan imah

Sakumaha ngaranna nunjukkeun, hal ieu ngamungkinkeun penderita nyandak imah trays jeung agén whitening. Saatos bimbingan dokter, aranjeunna tiasa kalayan gampang ngarengsekeun perawatan pemutihan huntu di bumi. Home whitening ogé ngagunakeun métode "kimiawi" pikeun whiten huntu. Kahiji, dokter nyieun kesan di klinik nyieun baki dental ngaropéa, meh napel raket kana beungeut huntu, jadi agén whitening leuwih taat kana beungeut huntu, jadi agén boga pangaruh whitening hadé. Pasién nempatkeun agén pemutihan dina baki huntu di bumi, teras nganggo nyalira.

Imah whitening ngagunakeun konsentrasi rélatif low lampu tiis / agén whitening laser, nu boga kasempetan low jeung darajat efek samping tina sensitipitas huntu, tapi waktu nu diperlukeun waktu rélatif lila pikeun ngahontal efek nu dipikahoyong. Baki pemutihan kedah dianggo sakitar 6-8 jam sadinten sareng tahan sakitar 4 minggu.

◎ Sadaya-keramik patch/sadaya-keramik makuta (braces)

Patches sadaya-keramik / makuta sadaya-keramik kalebet metode pemutihan "panutup", anu kalebet kana kategori gigi palsu. Pikeun nyieun denture jenis ieu, perlu pikeun "ngagiling lapisan kaluar tina beungeut huntu", lajeng nerapkeun patch sagala-keramik atawa makuta sagala-keramik jeung napel kakuatan tinggi napel kana beungeut beungeut. huntu. Metoda ieu tiasa ningkatkeun bentuk sareng warna huntu dina waktos anu sami.

Kaunggulan tina whitening huntu
Sakali huntu geus bodas, jalma bakal kasampak ngora, healthier, sarta leuwih percaya diri. Saatos sandblasting na whitening miceun haseup na betel nut skala dina beungeut huntu, éta ogé bisa ngaronjatkeun bau goréng disababkeun ku kokotor ieu. Pasién anu biasa nyapek pinang unggal poé, sanggeus ngabodaskeun huntu, salian ti leuwih percaya diri ti saméméhna, ogé leuwih daék seuri jeung gancang ninggalkeun kabiasaan goréng nyapek pinang. Saatos perawatan pemutihan huntu, upami anjeun tiasa cocog sareng kabiasaan beberesih anu langkung saé sareng kunjungan rutin, éta ogé tiasa sacara efektif ngaleungitkeun plak dental sareng nyegah peradangan gusi, buruk huntu, atrofi karét, panyakit periodontal ... sareng panyakit sanésna.

Precautions pikeun whitening huntu
◎Sensitipitas huntu: Pikeun pasien anu ngagunakeun "métode kimiawi" pikeun ngabodaskeun huntu (sapertos lampu tiis / pemutihan laser atanapi pemutihan bumi), aranjeunna tiasa gaduh asam huntu atanapi sensitipitas kana tiis sareng panas saatos dioperasi. Sensitipitas huntu anu disababkeun ku operasi anu leres samentawis sareng tiasa dibalikeun saatos istirahat sababaraha dinten. Pikeun penderita huntu utamana sénsitip, Anjeun bisa ngamimitian maké odol desensitization hiji atawa dua minggu saméméh whitening, sarta neruskeun migunakeun odol desensitization salila periode whitening, nu bisa hadé nyegah sarta ngaronjatkeun masalah sensitipitas huntu.

◎ Ngurangan konsumsi pangan poék jeung ngajaga kabersihan lisan alus: whitening huntu teu dipigawé sakali jeung sakabeh, jeung warna huntu bakal cageur saeutik sanggeus hiji periode waktu. Ngurangan konsumsi pangan poék, ngabersihan huntu anjeun sanggeus tilu hidangan, sarta pariksa deui rutin pikeun ngajaga pangaruh whitening huntu anjeun pikeun lila.


waktos pos: Aug-05-2021